Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Апелативен съд-София протест срещу

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Апелативен съд-София протест срещу
Коментари Харесай

Обжалват присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Апелативен съд-София митинг против присъдата на Софийски градски съд (СГС) от 4 март 2022 година, с която подсъдимият Кристиян Николов беше приет за отговорен за това, че при шофиране след приложимост на опиати е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Милен Цветков. Николов на 9 години затвор, а шофьорската му брошура беше отнета за период от 10 години.

С митинга си прокуратурата упорства Апелативния съд да признае подсъдимия за отговорен в осъществяване на съзнателно закононарушение по член 342, алинея 3, б. " в ", прочие 2 вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс и да му наложи по-тежко наказване. СГП смята, че от събраните в хода на правосъдното разследване доказателства се открива, че на 19 април 2020 година подсъдимият съзнателно е предизвикал гибелта на М. Ц., като при ръководство на лек автомобил в София е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, в резултат на което е провокирал пътнотранспортно произшествие с автомобила на потърпевшия, което е довело до гибелта му.
 Прокуратурата изиска 15 година затвор за Кристиян Николов
Прокуратурата изиска 15 година затвор за Кристиян Николов

Това стана ясно през днешния ден по време на съвещание на Софийския градски съд

Припомняме, че Кристиян Николов провокира на Великден през 2020 година Николов се вряза в спрял на червен светофар автомобил на кръстовище до столичен търговски център. Обвиняемият е карал с несъобразена скорост и блъснал откъм гърба колата карана от Милен Цветков. В резултат на тежкия удар журналистът умира. Полицейската инспекция сподели, че От прокуратурата бяха поискали 15 години затвор за младежа, само че съд не е одобри преквалифицираното обвиняване на прокуратурата за съзнателно ликвидиране поради използването на опиати от водача.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР