Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала във връзка с

...
Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала във връзка с
Коментари Харесай

Прокуратурата все пак чу за хакерската атака на БНР

Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по отношение на информация, публикувана в средствата за всеобщо осведомление, за открит компютърен вирус в цифровата система за ръководство на наличието и излъчването в Българското национално радио. Това оповестяват през днешния ден следобяд от СГП.

Интересно е, че прессъобщението за самосезирането идва, откакто кореспондентът на БНР във Велико Търново упорито пита  дали прокуратурата проверява случая, който включва и теч на персонални данни на работещи в структурата на БНР. Самата медия заяви още при започване на седмицата, че е подложена на хакерска офанзива.

Прокурор неотложно е разпоредил осъществяването на инспекция, показват от СГП. Проверката е предоставена на ГДБОП-МВР , като след привършване материалите ще бъдат докладвани в Софийска градска прокуратура за преценка на събраните данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане.

Предмет на инспекцията е установяването на обстоятелства и условия за вероятно осъществено компютърно закононарушение по Глава девета " а " от Особената част на Наказателен кодекс.

От прокуратурата дават обещание да осведомят обществеността за резултатите от инспекцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР