Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по повод установени

...
Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по повод установени
Коментари Харесай

СГП инициира проверки относно движението на каруци на територията на Столична община


Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала във връзка открити данни за осъществявани нарушавания от водачи на Пътни транспортни средства (ППС) с животинска двигателна сила (каруци) на разпоредбите за придвижване по пътищата, за отбрана на животните и законоустановените ветеринарно-медицински условия.

Във връзка с установените проблеми, свързани с нарушавания на Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП), със замърсяване на околната среда, както и застрашаване живота и здравето на животните, употребени за напредване на ППС с животинска двигателна сила е било предоставено по реда на надзора правда осъществяването на неочаквани инспекции от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, оповестиха от прокуратурата.

В хода на инспекциите е указано да се открива дали движещите се ППС с животинска двигателна сила са оборудвани със съответните светлини и торбички за скотски боклуци, регистрирани ли са по съответния ред и т.н.; дали ППС с животинска двигателна сила навлизат за придвижване в необятния център на града; разполагат ли водачите на ППС с животинска двигателна сила с изискуемия регистрационен талон; дали водачите на ППС с животинска двигателна сила имат изискуемите документи по Закона за ветеринарно-медицинската активност за индивидуализация на животните. При потребност е указано да се търси подпомагане от органите на ОДБХ – гр. София.

По случая е потърсено подпомагане и от Столична община и ОДБХ – гр. София, като е указано възстановяване на взаимоотношението сред способените контролни органи във връзка противодействието на допусканите престъпления, свързани с придвижването на каруци на територията на Столична община.

Засилените инспекциите ще се правят регулярно до края на календарната 2017 година, като при нужда срокът за това ще бъде удължен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР