Софийска градска прокуратура (СГП) привлече в качеството на обвиняем апелативния

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече в качеството на обвиняем апелативния
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на Варна вече е с повдигнато обвинение

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли в качеството на обвинен апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

След разбор на събраните доказателства наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват рационални учредения да се счита, че е осъществено закононарушение по член 339, алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс.

А точно, че на 26 юли 2023 година в град Варна са държани муниции за огнестрелни оръжия в огромно количество (321 броя патрони), без да има за това съответно позволение.

Спрямо обвинения е постановена мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на 10 000 лв..

Разследването по случая продължава, като следва събиране и инспекция на доказателствата.

Софийска градска прокуратура подсигурява, че ще обезпечи точното определяне на всички обстоятелства по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите.
 Корупция: Разследват за рушвет апелативния прокурор на Варна Обновена
Корупция: Разследват за рушвет апелативния прокурор на Варна

49 000 евро и 20 000 са открити в служебната каса на Владимир Чавдаров

Припомняме, на 26 юли на Чавдаров във Варна. При обиска беше намерено огромно количество бойно оръжие, за което магистратът е показал разрешителни. Той обаче не е могъл да показа документи за патроните, част от които за автомат " Калашников ".

От служебната каса на апелативния прокурор на Варна са конфискувани и 49 000 евро и 20 000 лева Чавдаров обяснил съществуването на огромната сума пари със заеми. В декларацията на магистрата пред ИВСС, която е подал преди три месеца, обаче, той е показал като налични парични средства едвам 20 000 лв..

Разследването на прокуратурата против апелативният прокурор на морската столица е поради подаден сигнал в КПКОНПИ от кмета на Варна Иван Портних, че Чавдаров му е изискал и след това е прибрал рушвет от 20 000 евро , с цел да " смачка " дело против градоначалника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР