Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Б. Г. за

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем Б. Г. за
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа психично болния, опитал да убие свой съсед


Софийска градска прокуратура (СГП) притегли като обвинен Б. Г. за осъществено закононарушение по член 116, алинея 1, т. 11, прочие 1, вр. член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс и постанови обвиненият да бъде арестуван за период до 72 часа.

Досъдебното произвеждане е формирано на 24.01.2023 година в изискванията на необходимост на съображение член 212, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс и се води от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП. След запознаване със събраните при започване на следствието доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни за привличане на Б. Г. към наказателна отговорност.

Обвинението по отношение на него е за това, че на 24.01.2023 година към 21:45 ч. в гр. София, ж.к. „ Люлин 4 “, пред павилион за алкохол и цигари, Б. Г. направил опит съзнателно да умъртви Н. К. посредством нанасяне на удари с нож в региона на главата и гърба. Деянието е осъществено по хулигански подбуди, изразяващи се в непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото и отличаващи се с изключителна смелост и цинизъм.

Обвиняемият направил действието на обществено място, пред голям брой хора, без насилието да е било предизвикано по какъвто и да е метод от потърпевшия.

Опитът е останал незавършен, заради независещи от дееца аргументи.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за взимане по отношение на обвинения на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР