Софийска градска прокуратура (СГП) предлага на главния прокурор Иван Гешев

...
Софийска градска прокуратура (СГП) предлага на главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Прокуратурата предлага да се поиска имунитета на още един депутат за блудство с дете

Софийска градска прокуратура (СГП) предлага на основния прокурор Иван Гешев да внесе искане за привличане към наказателна отговорност на депутата от ГЕРБ

Той е народен представител за първи път и е член на комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта.

От известието на държавното обвиняване се схваща, че предлагането е направено от наблюдаващия прокурор в градска прокуратура по отношение на формирано на 31 май 2023 година досъдебно произвеждане и в него се сочи, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Д. А. за закононарушение по член 150, алинея 1 от Наказателен кодекс.

" Наблюдаващият прокурор е счел, че в хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 7 май 2023 година, в с. Бистрица, Д. А. посредством приложимост на мощ направил дейности, за да възбуди полово предпочитание без съвкупление във връзка с лице, навършило 14-годишна възраст ", написа още в известието на прокуратурата. За това закононарушение Наказателният кодекс планува от две до осем години затвор.

Досега Гешев поради следствието " Барселонагейт ", както и на някогашния министър председател и съпредседател на " Продължаваме Промяната " за попълване на декларацията за поданството. Главният прокурор изиска и имунитетите на двама депутати от " Възраждане ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР