Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на 70-годишния В.Д. за

...
Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на 70-годишния В.Д. за
Коментари Харесай

Обвиниха нападателя на медицинската сестра в опит за умишлено убийство

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвиняване на 70-годишния В.Д. за опит за съзнателно ликвидиране на здравна сестра в София на 6 март. Мъжът е арестуван за период до 72 часа.
Още по темата
В.И. е упрекнат в това, че на 6 март, към 14,20 ч., в постройката на 22 ДКЦ е направил опит съзнателно да умъртви 62-годишната здравна сестра  като ѝ нанесъл голям брой удари с нож в региона на дясната гърда, коремната област, десния крайник, главата и лявата ръка. Опитът е останал незавършен заради независещи от дееца аргументи.

Досъдебното произвеждане е формирано на 6 март в изискванията на необходимост и се води от 01 РУ-СДВР под управлението и надзора на СГП.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд (СГС) за взимане по отношение на обвинения на мярка за неотклонение " задържане под стража ".

 Снимка: Скрийншот от Нова телевизия

По-рано от болница ИСУЛ, където бе призната ранената жена, оповестиха, че тя е с 5 прободни рани, само че положението й е устойчиво, няма заплаха за живота ѝ. Жената е била подложена на интервенция. Три от раните ѝ са в региона на гърдите, една - в лявата ръка и една в дясното коляно. Пострадалата е била настанена в шокова зала, а по-късно в хирургията, излиза наяве от изказванията на лекарите.

На потърпевшата жена е била направена интервенция. По думите на доктор Петър Герзилов пробожданията в региона на гърдите не са били дълбоки, само че дамата е изгубила кръв. Останалите ѝ рани са на дясната ръка и на дясното коляно. Не е ясно какъв брой дълго ще се наложи да остане в болничното заведение и какъв брой дълго ще се възвръща.

Следствието ще обяснява в какви връзки са били нападателят и потърпевшата.

По данни на Министерство на вътрешните работи мъжът не е бил пациент, имал персонални връзки със сестрата. Той влезнал в кабинета и непосредствено я нападнал с нож.

   Снимка: Скрийншот от Нова телевизия

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР