Софийска градска прокуратура (СГП) обяви, че е възложила проверка за

...
Софийска градска прокуратура (СГП) обяви, че е възложила проверка за
Коментари Харесай

Тръгва проверка за незаконен строеж в столичния жк Лагера

Софийска градска прокуратура (СГП) разгласи, че е упълномощила инспекция за нелегално строителство и нарушавания на разпореждания от Закона за общинската благосъстоятелност по отношение на неподвижен парцел в столичния квартал " Лагера ". Тя се е самосезирала по изявления в медиите за незаконосъобразни актове към този градеж.

Преди ден поданици на квартала излязоха на митинг поради подготвян градеж на частна постройка в междублоковото им пространство, откъдето ще бъде махнат паркинг, детска площадка и тревна повърхност. Преди седмица багери и строителни служащи влезнали да приготвят терена.

" Съвсем скоро разбрахме, че е станало частна благосъстоятелност посредством т. нар заменки – против няколко жилището в " Обеля " и " Люлин ", получават над декар земя в " Лагера ". Няма да го позволим”, закани се преди ден Любомир Богданов от квартала пред Нова телевизия.

" Жк " Лагера " е сложно застроен и през годините нещата са правени както би трябвало – с разстояние. През 2008 година със заменка теренът е сменен, само че по силата на настоящите правила тук не би следвало да има градеж. Това е един прелестен образец за протичащото се през последните 30 години. Какво се е случило – благодарение на тогавашния проектант на региона е издадена опция за направа на организационен проект. Няма позволение на градеж, по-късно той е обжалван и е спрян. С помощта на основния проектант е пуснат нов организационен проект, който е обезсилил дейностите на районния проектант. Към момента не можем да установим какъв е този терен. Ние сме спрели осъществяването на това обграждане до изясняване на случая и ще подкрепим хората ", разяснява районният кмет на " Красно село " Росина Станиславова.

След митинга прокуратурата е упълномощила на Столична дирекция на вътрешните работи, РДНСК и Направление " Архитектура и градоустройство " при Столична община да извършат инспекция на случая в най-кратни периоди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР