Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че

...
Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че
Коментари Харесай

Прокуратурата започна досъдебно производство срещу полицаи, подпомагали Семерджиев - говори се за престъпление по служба

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно произвеждане за това, че в интервала 2021 година до 05.07.2022 година при изискванията на продължавано закононарушение длъжностно лице от конструкция на Министерство на вътрешните работи е нарушило служебните си отговорности за да набави за себе си или за другиго полза и от това са настъпили обилни нездравословни последствия, оповестиха от прокуратурата. 

Досъдебното произвеждане е формирано след инспекция, осъществена по отделени материали от воденото против обвинения Георги Семерджиев дело за пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли т. година, при което починаха две девойки.

Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на следствието по делото за пътнотранспортното произшествие данни за вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения, както и за търговия с въздействие, показват от прокуратурата.

След разбор и преценка на всички данни, събрани в хода на инспекцията, прокурор в СГП е счел, че са налице задоволително такива за осъществено закононарушение от общ темперамент и е образувал досъдебно произвеждане за закононарушение по работа. 

Предстои осъществяване на следствие по делото, в хода на което ще се откри дали вероятно са налице задоволително доказателства за осъществено от чиновник на Министерство на вътрешните работи закононарушение, допълват от прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР