Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за смъртта на

...
Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за смъртта на
Коментари Харесай

Прокуратурата образува досъдебно производство за починалия охранител в сградата на Народното събрание

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно произвеждане за гибелта на Даниел Тасев, 25-годишният охранител, открит в шахта на градежа в постройката на Народното събрание на пл. „ Княз Александър Батенберг “ 1. Първоначалната версия е за причиняване на гибел по несъобразителност заради неведение или немарливо осъществяване на занимание, оповестиха от държавното обвиняване.

Разследването е предоставено на следовател от СО-СГП, който е направил оглед на местопроизшествието.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от СГП е назначена съдебно-медицинска експертиза за определяне повода на гибелта. Ще бъде тествано спазването на трудовото законодателство и условията за сигурност на труда, както и документите на компанията, в която е работил Даниел Тасев, ще се изискат записите от видео-наблюдението и други Процесуално-следствените дейности по случая не престават.

За случая стана ясно в неделя, само че от фамилията на мъжа настояват, че нямат контакт с него откогато е тръгнал за нощна промяна в петък следобяд.

Междувременно, от Национална работа „Охрана“ (НСО) показаха съболезнования към околните на починалия и показаха, че няма да разясняват случая до привършване на следствието.
„Изразяваме своите съболезнования към фамилията и околните на починалия при трагичния случай младеж. Факти и условия, свързани със случая, могат да дават само проверяващите органи. До привършване на следствието НСО няма да разяснява инцидента“, се показва в известието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР