Софийска градска прокуратура (СГП) измени обвинението на Даниел Любенов, причинил

...
Софийска градска прокуратура (СГП) измени обвинението на Даниел Любенов, причинил
Коментари Харесай

Прокуратурата измени обвинението на водача, причинил тежка катастрофа на Околовръстния път в София

Софийска градска прокуратура (СГП) промени обвиняването на Даниел Любенов, предизвикал злополука със смъртен случай на Околовръстния път в София, от обвиняване за по неволя в такова за съзнателно закононарушение. Това оповестиха от държавното обвиняване

Съобразно събраните в началния стадий от следствието доказателства в качеството на обвинен за това, че при на 25.09.2022 година към 04,05 ч. на Околовръстен път по несъобразителност е предизвикал гибелта на 64-годишния Л. П. и телесни повреди на 62-годишната Б. Л. и 46-годишния П. П.

В хода на следствието бяха събрани доказателства, че обвиненият е управлявал лекия автомобил след. Друга експертиза сподели, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничаване 80 км/ч , както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били потърпевшите, обвиненият не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване.

С разпореждане по член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс обвиняването е изменено и Даниел Любенов е притеглен за това, че нарушавайки разпоредбите за придвижване по пътищата по отношение на режима на скоростта и пренебрегвайки възбраната да ръководи моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, е осъществил пътнотранспортно произшествие и съзнателно е предизвикал гибелта на Л. П. и междинна телесна щета на Б. Л.

Според държавното обвиняване казусът е изключително тежък. Обвиняемият е с мярка за неотклонение " задържане под стража " , взета от Софийски градски съд по искане на СГП.

Разследването по случая продължава.
 Постоянен арест за Даниел Любенов, предизвикал тежката злополука на Околовръстния път в София
Постоянен арест за Даниел Любенов, предизвикал тежката злополука на Околовръстния път в София

Експертиза сподели, че при случая той е карал с 195 км в час
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР