Софийска градска прокуратура (СГП) изготви и внесе частен протест в

...
Софийска градска прокуратура (СГП) изготви и внесе частен протест в
Коментари Харесай

СГП внесе протест в съда срещу решението за предсрочно освобождаване на Йосиф Йосифов


Софийска градска прокуратура (СГП) изготви и внесе частен митинг в съда против решението на Софийски градски съд (СГС) – от същата дата, по молбата на наказания Йосиф Йосифов за предварителното му освобождение.

В хода на правосъдното съвещание наблюдаващият прокурор е изразил мнение да се остави без почитание молбата на ограничения от независимост, защото не са налице доказателства за коригиране на дееца, според условията на член 70 от Наказателния кодекс, оповестиха от прокуратурата.

След постановяване на решението за допускане на условно предварително освобождение и предвид на това неотложно е бил направен частен митинг.

В него представителят на СГП е изтъкнал, че съдът е дал по-голям превес на данните в поддръжка на условното предварително освобождение на Йосифов. Обективно не е отчел, че задачите на наказването към момента не са реализирани в цялостен размер, в това число наказаният не е изпълнявал програмата за придобиване на междуличностни умения, толериране на другите и понижаване на експанзията.

БГНЕС напомня, че с присъда от 16 май 2016 година на Специализирания углавен съд в състав Председател - Георги Ушев и член арбитър - Аделина Иванова, подсъдимите Йосиф Йосифов и Ивайло Симеонов са приети за отговорни за това, че на 12 юни 2003 година, към 10.30 часа в София, на кръстовището на бул. „ Никола Мушанов “ и ул. „ Добротич “ в съучастничество, Йосиф Йосифов като помощник, а Ивайло Симеонов като причинител, са създали опит преднамерено да умъртвят К.С.К. по метод и със средства, изключително рискови за живота на мнозина, като опитът е завършен, само че не са настъпили плануваните в закона и желани от дейците публично рискови последствия.

За това закононарушение Специализираният углавен съд наложи наказване по 17 години отнемане от независимост на Йосифов и Симеонов, което да се изтърпят при първичен непоколебим режим в затвор.

С присъда от 7 юли 2017 година Апелативният профилиран съд в състав ръководител – Даниела Росенова и членове – Петя Колева и Даниела Врачева анулира първоинстанционната присъда на Специализирания съд и оправда напълно Йосиф Йосифов и Ивайло Симеонов за опит за ликвидиране по метод и със средства, изключително рискови за живота на мнозина.

Апелативна профилирана прокуратура смята, че присъдата на Специализирания углавен съд е вярна и законосъобразна, а наложеното наказване от по 17 години отнемане от независимост на Йосиф Йосифов и Ивайло Симеонов е заслужено и изрично не приема за правилни изводите на АСпС, че Йосифов и Симеонов са почтени за осъщественото от тях най-тежко съзнателно закононарушение срещу личността - опит за ликвидиране по метод и със средства, изключително рискови за живота на мнозина./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР