Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство за над

...
Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство за над
Коментари Харесай

Прокуратурата даде на НСлС хакерската атака в Български пощи

Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно произвеждане за над системата на " Български пощи " през април месец тази година.

Разследването е за това, че непозволено е спрян достъпът до компютърни данни в осведомителна система на пощите, която е част от сериозната инфраструктура, като действието е осъществено за имотна полза и от него са настъпили тежки последствия . В досъдебното произвеждане закононарушението е квалифицирано по член 319б, алинея 5, т. 2 във вр. с алинея 3 във вр. с алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс.

Поради особената фактическа и правна трудност, следствието е предоставено на следователи от Национална следствена работа. Според разбора на прокуратурата са събрани и са налице задоволително данни за осъществено компютърно закононарушение, осведомят от СГП.
 Системата на Български пощи към този момент е възобновена
Системата на Български пощи към този момент е възобновена

От на следващия ден в пощенските станции ще стартира и изплащането на пенсиите

Досъдебното произвеждане е формирано във връзка със почналата през май във връзка с активността на " Български пощи " ЕАД след получен сигнал от електронна медия за вероятно осъществени длъжностни закононарушения и компютърни закононарушения във връзка сбъднат непозволен достъп до осведомителната система на сдружението.

От СГП оповестиха за, че по производството няма компютърна експертиза и притеглен обвинен. На този стадий от прокуратурата се въздържат от обявяване на повече информация, с цел да не го саботират посредством даване на обществени данни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР