Софийска градска прокуратура се самосезира по информация в медиите за

...
Софийска градска прокуратура се самосезира по информация в медиите за
Коментари Харесай

Прокуратурата в София разследва нападението на футболния фен в Скопие като опит за умишлено убийство

Софийска градска прокуратура се самосезира по информация в медиите за прободен с нож български жител в Скопие, Република преди футболния мач на Левски и Шкупи.

Това оповестиха от обвиняването.

По случая е формирана прокурорска кореспонденция, разпределена на прокурор на правилото на инцидентния асортимент. 
 
Наблюдаващият прокурор неотложно е образувал досъдебно произвеждане за опит за съзнателно ликвидиране. Дадени са съответни инструкции за осъществяване на дейности по събиране и инспекция на доказателства по случая. Разследването ще се организира от следовател от следствения отдел на СГП на съображение член 194, алинея 1, т. 3 от Наказателно-процесуален кодекс, защото негов предмет е закононарушение, осъществено в чужбина.

В хода на следствието ще се откриват всички условия, свързани с осъщественото действие в сходство с условията за обективно, всестранно и цялостно следствие. Фен на Левски бе наръган, а други деветима са арестувани при конфликти с полицията в Скопие преди мача сред „ сините “ и „ Шкупи “ в четвъртък.

Около 19.30 часа българско време група български почитатели са нападнати. На фрагменти, публикувани от локална телевизия, се вижда по какъв начин поданици на квартал " Чеир "  хвърлят кофи за отпадък по българските последователи и удрят техни коли.

Пострадалият ентусиаст е откаран в болница със съществени пострадвания, само че в този момент е в устойчиво положение и няма заплаха за живота му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР