Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Я. С. за подкуп

...
Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Я. С. за подкуп
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняем служителя на „Гранична полиция“, задържан с подкуп

Софийска градска прокуратура притегли като обвинен Я. С. за рушвет и го задържа за период до 72 часа, след взаимна интервенция с Дирекция „ Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от прокуратурата.

Разследването се организира от следовател в Следствения отдел на СГП взаимно с Дирекция „ Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи под управлението и надзора на прокурор в СГП.

След запознаване със събраните при започване на следствието доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни за привличане на Я. С. съм наказателна отговорност. Обвинението по отношение на него е за това, че на 11.11.2022 година за времето сред 17:05 ч. – 17:10 ч., в гр. София , наоколо до постройката на Главна дирекция ”Гранична полиция ” (ГД ”ГП ”) – Министерство на вътрешните работи, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние – Началник на бранш в Групово дело ”ГП ” – Министерство на вътрешните работи, приел подарък, какъвто не му се следва – парична сума в размер на 2 000 лева от притежател и шеф на компания за това, че е направил деяние по работа като е провел възлагането и осъществяването на социална поръчка със същата компания.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за взимане по отношение на обвинения на мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР