Софийска градска прокуратура обяви, че е привлече към наказателна отговорност

...
Софийска градска прокуратура обяви, че е привлече към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Безскрупулен обир за милиони в София: Трима души са привлечени към наказателна отговорност

Софийска градска прокуратура разгласи, че е притегли към наказателна отговорност трима лица във връзка със сериозен грабеж , осъществен на 15 ноември 2022 година на паркинг на огромен търговски център в София. Грабежът е на стойност над 5 милиона лв. и се смята за един от най-сериозните произшествия в града през последните години.

Според информацията, следствието на случая е стартирало в условия на необходимост и се организира взаимно от Софийска градска прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи. В резултат на интензивни оперативно-издирвателни мероприятия и наблюдения, прокуратурата съумяла да притегли три лица в качеството на обвинени в тази ситуация .

Обвинението против тях включва две съществени точки – присъединяване в проведена незаконна група и осъществяване на въоръжен обир в изключително огромни размери. По информация от Софийска градска прокуратура, незаконната група била въоръжена с късо и дълго огнестрелно оръжие и била основана за приемане на противозаконни средства от незаконна активност.

Самият обир е бил осъществен на 15 ноември 2022 година към 07:30 часа , на паркинга на комерсиалния център на „ Околовръстен път “ в София. Обвиняемите, като съизвършители, са лишили парична сума в размер на 5 276 794.11 лв. от инкасов автомобил . За реализиране на задачата си, те са употребявали мощ и заплашване, като насочили оръжие към охранители, ги предиздвикали да слязат от автомобила и да легнат на земята, след което са ги блъснали с корав предмет. Съдейки по размерите на грабежа и потреблението на оръжие, той е дипломиран като обир в изключително огромни размери.

Двама от обвинените имат и предходни прегрешения, а грабежът е осъществен в изискванията на рисков рецидив. Един от обвинените към този момент изтърпява наказване отнемане от независимост по влезнала в действие присъда, до момента в който другият е разгласен за търсене от органите на Министерство на вътрешните работи.

Софийска градска прокуратура изиска от съда да вземе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на третия обвинен, който е арестуван за период до 72 часа по разпореждане на наблюдаващия прокурор. Следва да се произнесе правосъдно решение по този случай.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР