Софийска градска прокуратура извършва проверка за евентуално неправомерно използване на

...
Софийска градска прокуратура извършва проверка за евентуално неправомерно използване на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява за подслушване в държавни структури с шпионския софтуер Pegasus

Софийска градска прокуратура прави инспекция за вероятно непозволено потребление на програмен продукт " Pegasus " в държавни структури за нерегламентирано подслушване на български жители, оповестиха от държавното обвиняване.
Още по темата
В хода на инспекцията прокурор в СГП неотложно е изискал информация от Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (НБКСРС) прилаган ли е в държавни структури продуктът на израелската софтуерна компания NGO Group " Pegasus ", както и осъществявана ли е инспекция на процедурите за потребление и използване на специфични разследващи средства във връзка с съответни жители, включваща същия артикул.

Сходна информация е изискана от ДАНС, ДАТО и други.

В хода на инспекцията ще бъде изяснено продаван ли е и предоставян ли е у нас програмен продукт " Pegasus " и вероятно къде е осъществен той.

За резултатите обществеността ще бъде навреме осведомена.

На 5 януари държавната осведомителна работа заяви, че министър-председателят Кирил Петков персонално ще управлява 10 държавни организации, четири от които имат отношение към приложението на специфични разследващи средства (СРС), а три от тях и към така наречен " външно наблюдаване ", включващо следене, снимане и други оперативни действия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР