Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен

...
Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Катаджия отива на съд заради подкуп, поискал почерпка

Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Й.Д. за осъществено от него закононарушение по член 302, вр. член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Д. работел като служител на реда в отдел „ Пътна полиция “ в Столична дирекция на Министерство на вътрешните работи. Служебните си отговорности, касаещи дейностите по надзор на пътното придвижване, той бил задължен да извършва според одобрена директива. В частност, инспекцията на лидер на ППС следвало да се прави наложително при неработещ мотор, с присъединяване на най-малко двама полицейски чиновници, в обсега на снимане на камерите на Автоматизираната осведомителна система.

На 24.05.2018 година Й.Д. бил наряд на пост за контролиране и подкрепяне на придвижването на кръстовището на бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Гурко “ в столицата. Около 16 ч. той доближил лек автомобил „ Опел “, който малко преди този момент бил оставен за няколко минути на спешни светлини и изискал от лидера му - И.К., документи за инспекция. Служителят на реда открил, че притежателят на МПС е бащата на К., както и че е изминал срокът на годишен механически обзор. Водачът очаквал да бъде глобен, само че вместо това служителят на реда първо се отдалечил, с цел да напише нещо. Не след дълго се върнал и декларирал, че му „ икономисал прекъсване от придвижване “, „ ще му написа един фиш “ и „ би трябвало да почерпи “. Водачът му дал банкнота от петдесет лв..

По същото време наоколо минавал старши контрольор в отдел „ Пътна полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи, който видял дейностите на Й.Д. по осъществяването на инспекцията. Веднага му се обадил и го попитал за повода, заради която при констатиране на извършител той не се е свързал с него за изпращане на втори чиновник, според открития ред. Обвиняемият се оправдал с това, че лидерът бил спрял на спирката на градски превоз и ще му сформира фиш. Било му подредено да изготви докладна бележка за случая.

В хода на следствие на случая е било открито, че автоконтрольорът изискал и приел подарък – парична сума в размер на 50 лв., с цел да не се сформира акт за установено от него нарушаване.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР