Софийска градска прокуратура е предала на съд мъж, привлечен към

...
Софийска градска прокуратура е предала на съд мъж, привлечен към
Коментари Харесай

Съдят шофьор, предизвикал катастрофа със загинал велосипедист в София

Софийска градска прокуратура е предала на съд мъж, притеглен към наказателно отговорност като малолетен за осъществено от него по несъобразителност закононарушение по превоза, при което умрял велосипедист, оповестиха от обвиняването.
Вечерта на 13 октомври 2019 година, обвиненият управлявал лек автомобил по локалното платно на ул. „ Околовръстен път “ в столицата. По него, само че в срещуположната посока, се движел велосипедист, който ненадейно внезапно се отклонил наляво.
Последвал удар сред двете транспортни средства, при което той получил тежки травматични увреждания. Въпреки оказаната му здравна помощ, мъжът умрял няколко часа по-късно.
От заключението на осъществената сложна медико-автотехническа експертиза е видно, че лидерът на лекия автомобил управлявал със скорост от 76 км/ч, а велосипедистът от към 20 км/ч.
Обвиняемият имал опция да схване насрещно движещия се в локалното платно велосипедист, когато дистанцията сред тях било от към 253 метра. Той бил задължен да бъде деликатен и внимателен към уязвимите участници в придвижването, все пак той се движел с несъобразена скорост и не понижил при зародилата заплаха.
Освен това обвиненият не имал нужната дееспособност, а имал удостоверение за ръководство на МПС единствено за категория „ В1 “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР