Софийска градска прокуратура е обвинила К. К. в подбудителство към

...
Софийска градска прокуратура е обвинила К. К. в подбудителство към
Коментари Харесай

Къро е обвинен за убийството на бивш полицай и обявен за издирване

" Софийска градска прокуратура е обвинила К. К. в подбуждане към убийството на някогашния служител на реда Л. И. "

Това се споделя в сбито известие на Софийската градска прокуратура. Според медии става въпрос за Красимир Каменов - Къро.

Убитият е Любомир Иванов - някогашен шеф на " Криминална полиция " в столичното Второ РПУ. Той пък на собствен ред бе свързван с това, че имал данни, че Христофорос Аманатидис - Таки има общо с убийството на криптокралицата Ружа Игнатова, която е в неопределеност от 2018 година

" Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност К. К. за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6 и т. 9 във вр. с член 115 във вр. с член 20, алинея 3 от Наказателен кодекс, а точно за това, че е подбудил К. И. – причинител и Б. Т. – помощник, да убият Л. И. – някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи.

На 25.03.2022 година към 9:20 ч. в гр. София Л. И. бил прострелян два пъти с огнестрелно оръжие, с което била породена гибелта му.

СГП напомня, че на 14.04.2022 година като обвинен беше притеглен К. И., за това, че е прострелял Л. И.:

К. К. е разгласен за търсене. Спрямо него от СГП е постановена мярка за процесуална насила задържане за период до 72 часа ", споделя се още в прессъобщението.

Престъплението беше осъществено на 25 март 2022 година пред дома на служителя на реда в столичния кв. „ Лозенец “.

Според бТВ, които цитират източници на Министерство на вътрешните работи, Каменов от години живее в Република Южна Африка. Като физически причинител на убийството беше обвинен Кристиан Илиев, а Боян Табаков – за помощник.

Самият Любомир Иванов е някогашен началник на „ Криминална полиция ” във Второ районно, само че напуща системата през 2014 година През 2018 г. Интерпол го търси като участник в незаконна група за произвеждане и продажба на незаконни цигари.

Съобщението следва напълно скорошната огромна конференция на държавното обвиняване, на която за Къро бе говорено толкоз, колкото... не е говорено през последните 30 години на " прехода ".

Тогава бяха упрекнати две лица, че държали опиати и се канели да правят пране на пари, само че в публикувани СРС се визираше главно Къро, както и той се свързваше с идните парламентарни избори и с опити да се свалял Иван Гешев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР