Софийска градска прокуратура е изпратила постановление на Специализираната прокуратура към

...
Софийска градска прокуратура е изпратила постановление на Специализираната прокуратура към
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва кмета на Септември за 13 млн. лв. щети

Софийска градска прокуратура е изпратила разпореждане на Специализираната прокуратура към Специализирания углавен съд с 14 тома и 5283 страници доказателствен материал с осъществени нарушавания от кмета на Община Септември Марин Рачев, оповестява предприемчив комитет " Да спасим Община Септември ".

Информират, че рещу септемврийския градоначалник има задоволително събрани доказателства за осъществени закононарушения, заради което следва да се образува наказателно произвеждане.

" Извършените закононарушения са от компетентността на Специализирания углавен съд, респективно способена да образува наказателно произвеждане да организира следствие се явява Специализираната наказателна прокуратура ", написа още в постановлението, представено от инициативния комитет.

 Кметът на Септември с различен нрав от Лазар Влайков
Кметът на Септември с различен нрав от Лазар Влайков

Марин Рачев се разграничи от някогашния ръководител на общинския съвет

Цитирани са данни за тежки нарушавания на Закона за публичните поръчки - разпределяне на поръчки по шуробаджанашка линия , липса на извършени процедури и надзор по осъществяването на поръчките, подправена отчетност и други Представени са доказателства за връзка с дамата на кмета и договорка с компания на нейна втора братовчедка . В преписката са налични данни от инспекции на ДАНС и отчет от инспекция на АДФИ за работата на Рачев.

" От взетите пояснения на засечените лица е видно, че компаниите нямат нужната техника и работна мощ за осъществяване на заложените действия. Те не могат да обяснят какви тъкмо действия са осъществени, което е причина да се счита, че компаниите им се ръководят от други лица. По мнение на специалисти в строителния бизнес нанесените вреди на община Септември от гореизложената информация възлизат на към 13 000 000 лв. ", написа в постановлението, упоменато от " Да спасим Община Септември ".

Инициативният комитет напомня, че сега против Марин Рачев тече дело за укриване на налози в изключително огромни размери - над 150 000 лв.. Поредното съвещание по делото е извършено в понеделник в Окръжния съд в Пазарджик, на което са изслушани експертизи, които сочат, че са налице укрити данъчни отговорности.

 Протест против кмета на Септември затвори пътя Пазарджик-Велинград
Протест против кмета на Септември затвори пътя Пазарджик-Велинград

Участниците желаят проверка...

В началото на лятото на против дейностите на Рачев , като кмет се учреди предприемчив комитет " Да спасим Община Септември ". Гражданите от общината стачкуваха против метода му на ръководство на общината и алармираха неведнъж за груби нарушавания при разходването на обществени средства и неналичието на отчетност и връзка с обществеността.

Инициативният комитет напомня, че преди да бъде определен за кмет от ГЕРБ Марин Рачев придобива скандална популярност и в следствие на БТВ за противозаконен рандеман на естествени запаси от река Чепинска . След като материалът е излъчен по малкия екран, разрешителното на компанията му за рандеман на инертни материали е лишен.

Очаква се резултат от прокурорската инспекция по случая. С последните промени в Наказателен кодекс кражбата и противозаконния рандеман на естествени благосъстояния се санкционира с отнемане от независимост до 8 години и упованията на жителите са за съществени санкции против Рачев. От инициативният комитет са подготвени за нови протестни дейности до момента в който не се вземат ограничения за отстраняването на кмета до момента в който текат следствията.

Според предоставената информация от инициативния комитет " Да спасим Община Септември " и предоставените от тях данни от прокуратурата е видно, че:

Изложените обстоятелства позволяват, че са на разположение кръгове, към кмета на община Септември, които пазят частни корпоративни ползи за сметка на бюджета на община Септември и държавния бюджет. Лицата Гергана Стоянова, Светла Димитрова и Владимира Бояджийска са притежатели или в ръководството на 11 компании, които са спечелили публични поръчки или извършват услуги по контракт с община Септември.

Гергана Симова Стоянова живее на брачен начала със Стоимен Димитров Загорски. Стоимен Загорски е притежател на компании " Чепинска кариера " ЕООД и " Менсъл груп " ЕООД. В тези същите компании като шеф и в следствие " притежател в сянка " е взел участие и Марин Рачев, сегашен кмет на община Септември.

В сегашния миг Стоимен Загорски, по думите на майка му е чиновник в община Септември. Светла Стоименова Димитрова е майка на Стоимен Димитров Загорски. Владимира Йорданова Бояджийска е брачна половинка на Пламен Димитров Бояджийски. Пламен Бояджийски е в извънредно близки другарски връзки с кмета на община Септември Марин Рачев.

С тъщата на МаринРачев, Ванюша Атанасова Петрова и сестрата на Марин Рачев, Татяна Василева Петлова са ръководството на Сдружение ФК " Локомотив 1925 ". Отделно от това Владимира Бояджийска и брачната половинка на кмета Марин Рачев — Васка Рачева са в роднинска връзка по съребрена линия (втори братовчеди).

Владимира Бояджийска като притежател на компания " Лео газ 80 " ЕООД е притежател на парцела, на който е издигната бензиностанция, находяща се на входа на гр. Септември. Бензиностанцията е благосъстоятелност на Марин Рачев. На логото е изписано " Рачев " и в сегашния миг.

Бензиностанцията е отдадена чартърен на компания " ОЙЛ Транс-ПЗ " ЕООД, притежател на компанията е Станимира Тодорова Асиева, за която се допуска, че е сложено лице на кмета на община Септември Марин Рачев.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР