Софийска градска прокуратура даде на съд Адриан Антонов, причинил смъртта

...
Софийска градска прокуратура даде на съд Адриан Антонов, причинил смъртта
Коментари Харесай

Явор е влачен 300 метра от колата, Ани била изхвърлена на 50 метра

Софийска градска прокуратура даде на съд Адриан Антонов, предизвикал гибелта на двама младежи на пешеходна пътека в София. Това оповестиха от държавното обвиняване.

Според обвинителния акт на 8 май предходната година, малко след среднощ, при ръководство на лек автомобил по бул. „ Сливница “ с посока на придвижване от ул. „ Мелник “ към бул. „ Константин Величков “ и в региона на кръстовището с ул. „ Русе “, Антонов нарушил разпоредбите на придвижване по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при позволена оптималната скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23). Така по несъобразителност предизвикал гибелта на двамата пешеходци. 

Прокуратурата твърди, че обвиняването се потвърждава от събраните в хода на следствието свидетелски показания, оглед на местопрестъпление, материални доказателства, 11 експертизи, други писмени доказателствени средства и информации.

По-късно през днешния ден на брифинг от прокуратурата обявиха, че това е илюстративен случай за редица нарушавания. Заместник-градският прокурор Десислава Петова сподели, че на мястото на случая е имало положително осветяване. 

При удара телата на двамата са качени на капака на автомобила. Тялото на Анна-Мария е било изхвърлено от удара на към 50 метра. Тялото на Явор се врязва през стъклото на автомобила купето. След удара колата се движи 300 метра и се удря в дирек, сподели Петрова.

Ситуацията с тази злополука е сходна с тази, при която настъпи удар, провокиран от Георги Семерджиев, написа Българска телеграфна агенция.

През януари тази година Антонов бе на независимост с мярка " подписка ". Той беше арестуван за непрекъснато в ареста и по-късно мярката му беше изменена, тъй като е упрекнат за закононарушение по несъобразителност и по закон не може да бъде арестуван повече от два месеца.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР