Софиянци отново на протест срещу застрояването. Този път недоволството е

...
Софиянци отново на протест срещу застрояването. Този път недоволството е
Коментари Харесай

Квартал „Дружба” на протест срещу застрояването

Софиянци още веднъж на митинг против застрояването. Този път недоволството е в столичния квартал „ Дружба ”, където в неделя заран живеещите покрай езерото виждат по какъв начин се копаят дупки и  поставят заграждения върху зелени площи. Това описа пред Дарик един от жителите на квартала Николай Георгиев, оповестява ДАРИК.

Оказва се, че през 2009 година статутът на терена е изменен от зелен на кафяв и върху него може да се строи, защото попада в частен парцел. Кметът на региона Ивайло Цеков изясни, че все още няма показан капиталов план. Според живеещите близо терена притежателите имат желание да повдигнат 8-етажен блок.

В дъждовната неделя багери влизат в зелените площи сред блоковете 121 и 122 в квартал „ Дружба ”. Живеещите наоколо виждат по какъв начин се огражда терен покрай езерото, излизат и съумяват да спрат дейности на строителите, само че единствено на този стадий, уточни Николай Георгиев, който също е бил на място.

" Бяхме се събрали 15-20 индивида. Имаше две госпожи и един мъж, който се оказа украинец. Представиха се за вложители. Казаха, че тази земя са я купили през 2009 година от човек, който е взел като реставрация. Сега решили да я преградят, тъй като имат проекти да строят 8-етажна постройка ", изясни той.

Кметът на региона Ивайло Цеков съобщи, че не е виждал проекта за капиталовото желание. " Няма позволение за градеж и даже капиталово желание, показано в общината ", безапелационен бе той. По негови думи предстоят редица процедури, които ще бъдат подложени на публично разискване. " На този стадий не са подхванати стъпки за строителство ", съобщи Цеков.Жителите на региона упорстват общината да даде различен терен на притежателите, тъй че зелените площи към езерото да не бъдат застроени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР