Софиянецът Иван Иванов се изправи пред районния съд в Пловдив

...
Софиянецът Иван Иванов се изправи пред районния съд в Пловдив
Коментари Харесай

Напи се зверски, блъсна 2 коли в Пловдив и бе арестуван от граждани

Софиянецът Иван Иванов се изправи пред районния съд в Пловдив поради ръководство на автомобил в извънредно пияно положение, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Инцидентът е от 22 септември предходната година, когато 45-годишният мъж бил хванат от двама жители на улица " Богомил ", покрай кръстовището с бул. " Източен ".

Единият от очевидците забелязал по какъв начин лек автомобил " Мазда “ маневрира несъответстващо на паркинг пред жилищен блок, в резултат на което ударил две от паркираните коли. Подал сигнал на телефон 112 и тръгнал да задържа водача.

Обвиняемият Иван Иванов обаче потеглил към булеварда, само че в този миг очевидецът видял различен мъж, който вървял по улицата и му извикал да спре маздата. Мъжът самоуверено застанал пред колата и блокирал пътя й, а другият очевидец стигнал до автомобила и заел позиция компактно до вратата на водача, с цел да не може да избяга.

Двамата жители изчакали идването на служителите на реда, които открили, че Иван Иванов е с централизация на алкохол в кръвта от 3,47 промила, след което го задържали в ареста за 24 часа.

Вчера обвиненият призна напълно виновността си и подписа съглашение с прокуратурата. В последна сметка Иван Иванов бе наказан на 1 година и 4 месеца условно, с 3-годишен изпитателен период, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Шофьорската му брошура ще бъде отнета за 18 месеца, които текат от момента на арестуването му на 22 септември 2021 година. Освен това столичанинът отнесе санкция от 200 лв., а и ще би трябвало да заплати разноските по делото, възлизащи на 228 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР