София. Заснех травестити и полицаи да си бъбрят приятелски на

...
София. Заснех травестити и полицаи да си бъбрят приятелски на
Коментари Харесай

Николай Николов, БСП: Заснех травестити и полицаи да си бъбрят приятелски на бул. Христо Ботев

София. Заснех травестити и служители на реда да си бъбрят другарски на бул. " Христо Ботев ", а комисар Антон Златанов от Столична дирекция на вътрешните работи убеждаваше Комисията по публичен ред и сигурност, че от месеци към този момент ги нямало на въпросното място. Това разяснява общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . Той към момента чака обещаната от кмета Йорданка Фандъкова среща на представители на Комисията по публичен ред и сигурност към СОС, на която той е член, и Столична дирекция на вътрешните работи. Такава му беше обещана в отговор на заложен въпрос по отношение на инициирана от него подписка против травеститите и хамалите на бул. " Христо Ботев " и площад " Македония ". Тогава над 1000 жители сложиха подписите си, възмутени от непрекъснатото им наличие в центъра на София и очевидното безвластие.
Докато бъде проведена срещата сред Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи Николай Николов даде обещание да снима травеститите всяка вечер в продължение на седмица и да поства фотосите в обществените мрежи.
" Още през първата нощ акцията ми даде нужния снимков материал, който удостовери безпомощността на институциите ", разяснява Николай Николов. " В петък, 30 ноември, към 23,30 часа на бул. " Христо Ботев " се появиха двама травестита. 15 минути по-късно при тях спря полицейска кола и след къс диалог сред травеститите и представителите на полицията, патрулната кола си потегли. Травеститите останаха като се разделиха на двата ъгъла на булеварда, където да оферират услугите си - пред централния вход на Министерство на земеделието и на ъгъла на бул. " Христо Ботев " и ул. " Позитано ". Травеститите изчезваха отвреме в точния момент по тъмните улички и след известно време се показваха, придружавани от мъже, не спираха да заговарят всеки минаващ жител, а единият от тях реши да се облекчи върху Министерството на земеделието. Видимо от фотосите е наличието на проституиращи и Столична дирекция на вътрешните работи знае за тях, което опровергава изказванието на господин Антон Златанов. Той ми беше споделил в Комисията по публичен ред и сигурност, че от месеци нямало травестити на това място. Очевидно е и бездействието на полицията, чиито представители пристигнаха, видяха ги, поговориха си с тях и си потеглиха, оставяйки ги да правят услугите си и да тормозят жителите ", уточни той.
Общинският консултант от Българска социалистическа партия попита какво би трябвало да се случи, с цел да бъдат подхванати ограничения против беззаконието в центъра на София. " Очевидно е какво правят тези хора, направил съм над 150 фотоси още първата вечер, които съм подготвен да дава и на Следствен отдел към окръжна прокуратура, и на Столична дирекция на вътрешните работи, има гражданско неодобрение, изразено в над 1000 подписа, поставял съм въпроса и в Комисията по публичен ред и сигурност, и в залата на Столичен общински съвет, където персонално кметът Фандъкова пое ангажимент да търсим дружно със Столична дирекция на вътрешните работи решение. Ангажимент, който не извърши и по този начин съобщи хората, които се подписаха. За мен с бездействията си Столична дирекция на вътрешните работи и Йорданка Фандъкова споделят на жителите сами да се оправят, както могат. И това, че биват притеснявани, а от време на време и бити и ограбвани си е техен проблем ", разяснява Николай Николов. " Тази беззащитност или отвращение на ръководещите да се борят с беззаконието, а може би и двете, вършат София най-несигурната столица в Европейския съюз ", съобщи той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР