София. Започна протестът под надслов Оставка на вицепремиера Валери Симеонов!“,

...
София. Започна протестът под надслов Оставка на вицепремиера Валери Симеонов!“,
Коментари Харесай

Започна протестът на майки на деца с увреждания, които искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов

София. Започна митингът под надпис „ Оставка на вицепремиера Валери Симеонов! “, проведен от майки на деца увреждания, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Десетки протестиращи са се събрали пред постройката на Министерски съвет, като се чака митингът да продължи до 17.30 часа. Движението в региона се реализира безпроблемно.
Повод за протестните дейности станаха думите на вицепремиера Валери Симеонов след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, че Законът за хората с увреждания е бил стартират като опит да се угоди на една „ група кресливи дами, които спекулират с децата си, изкарвайки на зной и дъжд тези сякаш заболели деца “. Законът беше отчасти подсилен от съвета на 16 октомври.
От Българска социалистическа партия поддържаха настояването на майките за оставката на Валери Симеонов. „ Вицепремиерът Валери Симеонов не може да остане повече на поста си поради думите си за майките на деца с увреждания “, съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова. От Брюксел министър-председателят Бойко Борисов се извини от името на държавното управление за казаното от вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания, а самият Симеонов изясни, че думите му са извадени от подтекста, а в основата на неговото изявление е мнението, че с децата инвалиди се спекулира.
По-рано през днешния ден самият Валери Симеонов съобщи, че не вижда аргументи да подаде оставка макар планувания митинг, тъй като споделя истината и стои зад своите думи. Вицепремиерът разяснява още, че когато съдружните му сътрудници в лицето на Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров изискат оставката му, той ще я даде.
Цветелин ДИМИТРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР