София. Заплахата срещу служители на правоохранителната ни система не е

...
София. Заплахата срещу служители на правоохранителната ни система не е
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Посегателство срещу служител на правоохранителните органи е посегателство срещу държавата

София. Заплахата против чиновници на правоохранителната ни система не е казус, само че е значимо да се разбере в обществото, че реакцията, противодействието в такива случаи би трябвало да бъдат огромни както от позиция на институциите, по този начин и от позиция на самото общество. Защото похищението против чиновник на реда, против магистрат, това е преди всичко посягане против самата страна. Това съобщи в ефира на БТВ ръководителят на АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков във връзка оповестената през вчерашния ден информация за арест на група за наркоразпространение, която подготвяла нападение против представители на органите на реда и висши магистрати, оповестиха от пресцентъра на партията . „ Много е значимо е след този анонс да се стигне до край и до неоправдателни присъди, тъй като другояче ще остане чувството за лековатост по такава сензитивна тематика “, уточни той.
По думи на Румен Петков ненужно показните акции и медийни изяви, свързани с битката против престъпността през последните няколко години, са подкопали доверието в системата, която се нуждае оптимално от поддръжката на хората. „ Аз искам триумф на следствието, само че прибързаните изказвания в такива случаи нормално не оказват помощ. Моето схващане е, че във всеки един подобен съответен случай и изключително, когато става дума за подобен тип тежко закононарушение, прибързаността на дейностите може да докара до нежелателен за хората и страната резултат “, уточни още Петков.
„ Когато споделяме, че има проведена незаконна група, предварителната работа, която би трябвало да е свършена е да е ясна йерархията в нея, кой е ръководителя, по какъв начин се разпределят дилемите, кои са поръчителите. Всичко това би трябвало да е свършено, с цел да се стигне до оповестяване на резултати. Защото тази политика, която беше наложена 2009-2010 година - на обществени, демонстративни арести и конференции, явно е непродуктивна и явно е част от злепоставянето на институциите, а и води до неоправдателни каузи за страната ни в Страсбург, за което заплащат всички български жители “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР