София. Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски

...
София. Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски
Коментари Харесай

Валидираха пощенска марка по повод 20-годишнината от създаването на регулатора в областта на съобщенията

София. Заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски и Председателят на Комисия за контролиране на известията доктор Веселин Божков валидираха пощенска марка във връзка 20 годишния празник от основаването на българския самостоятелен регулатор в региона на известията. Това оповестиха от пресцентъра на КРС . Димитър Геновски акцентира, че двете десетилетия зад тила на една институция са израз на резистентност и сериозна работа и през всички тези години Министерството работи в тясно съдействие с Комисията за адаптиране на законодателството ни с правната рамка на Европейския съюз.
„ През миналите години се утвърдихме като авторитетна институция “ сподели ръководителят на КРС доктор Веселин Божков. Той изброи най-важните достижения на регулатора: цените на едро във закрепени и мобилни мрежи бяха намалени неведнъж, междинните цени на мобилните повиквания към други мрежи през последните години понижиха повече от 5 пъти - от 36 ст./мин през 2007 година до под 7 ст./мин днес; сполучливо беше въведена преносимостта на номерата - пренесени са съвсем 2 млн. мобилни номера и 500 хиляди броя фиксирани; обезпечено беше ефикасното използване на Регламента за роуминга и други. Председателят означи повишаването и на интернационалният авторитет на КРС, която е председателствала Мрежата на далекосъобщителните регулатори на държавите-членки на Международната организация по франкофонията (FRATEL) и Групата на европейските регулатори на пощенски услуги (ERGP). През актуалната година господин Веселин Божков извършва функционалностите на Заместник-председател на Групата.
Зам.-министър Геновски и ръководителят на КРС Веселин Божков показаха своята убеденост, че двете институции ще продължат своята взаимна работа за подкрепяне на бъдещата огромна законодателна промяна в региона на електронните известия в границите на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР