София. Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова се срещна с Виктор

...
София. Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова се срещна с Виктор
Коментари Харесай

Зам.-министър Десислава Ахладова се срещна с американски медиатори

София. Заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова се срещна с Виктор Шахтер – президент на Фондацията за устойчиви начинания в региона на върховенството на закона, Дженифър Брандт – посредник и дипломат на Фондацията, и проф. Дейвид Вайс – сертифициран посредник към Международния институт по медиация. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . Зам.-министър Ахладова срещна гостите с главните цели на плана „ Насърчаване и потребление на медиацията като различен прийом за решение на разногласия “, който се реализира взаимно от Министерство на правораздаването и Висш съдебен съвет. Една от главните цели на плана е реализиране на огромно изследване, което да откри какви са положителните практики в региона на медиацията в законодателството на Европейски Съюз и кои от тях могат да бъдат сполучливо приложени у нас.
„ Подобно изследване не е осъществявано досега и изгодата от него ще е огромна “, посочи Ахладова. Зам.-министърът добави, че стремежът на ведомството ще е в оптимално къси периоди да сътвори Централен електронен портал за медиация, в който разногласията сред страните могат да бъдат решавани онлайн. Същевременно ще се доразвива съществуващият указател на посредниците, който след това ще бъде включен в портала.
Проектът планува и основаване на пет центъра по медиация в петте апелативни региона. „ Голямата ни цел е да понижим натоварването в районните съдилища, което тук-там е голямо “, добави Ахладова.
От своя страна Виктор Шактер срещна зам.-министър Ахладова с положителните практики в региона на наложителната медиация в редица страни, осъществени благодарение на ръководената от него организация. Двамата разискаха и опцията за бъдещо съдействие сред Фондацията и Министерство на правораздаването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР