София. Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков връчи

...
София. Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков връчи
Коментари Харесай

Зам.-министър Красимир Живков връчи документ за екомаркировката на ЕС на български производител

София. Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков връчи на български производител на почистващи препарати документ за екомаркировката на Европейския съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите . Правото да се употребява екомаркировката на Европейски Съюз се дава от министъра на околната среда и водите като способен орган за България, който преценя сходството с екологичните условия, открити с Решение на Европейската комисия и следи за непрекъснатото им съблюдаване. Това е четвъртият производител в България, който получава екомаркировка, откакто е потвърдил, че създадените от него артикули подхождат на високите условия на схемата за екомаркировка на Европейски Съюз.
Към момента има създадени критерии за над 20 типа артикули от нашето ежедневие – детергенти, мебели, текстил, обувки, хартия, компютри, бои и лакове, туристическо настаняване и други Критериите се обновяват от време на време, с цел да се обезпечи използване на допустимо най-екологичните софтуерни практики и материали, които подсигуряват и високо качество на продукта. Министерство на околната среда и водите взе участие в създаването на условията и ги съгласува с представители на бизнеса.
Правото да употребяват логото на европейската екомаркировка се дава единствено за артикули, които дават отговор на строги екологични условия и са по-безопасни за околната среда спрямо стандартните. Изискванията покриват целия витален цикъл на продукта – от употребяваните първични материали до формирания боклук. Схемата за екомаркировка на Европейски Съюз способства за по-ефективната приложимост на запаси и прекосяването към кръгова стопанска система.
Повече за екомаркировката на Европейски Съюз на интернет-страницата на Европейската комисия тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР