София. Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на

...
София. Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на
Коментари Харесай

Зам. изпълнителният директор на ИАНМСП Яна Топалова връчи награда на победителя в категория „Транспорт и логистика“ в конкурса „IT проект на годината“

София. Заместник изпълнителният шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) Яна Топалова връчи премията на спечелилия в категория " Транспорт и логистика " в състезанието „ IT план на годината “. Това оповестиха от пресцентъра на ИАНМСП . Във вторник за следващ път бяха отличени най-значимите IТ планове за годината. Конкурсът се провежда от профилираното издание ICT Media в лицето на Computerworld България и за петнадесетте години от провеждането му са показани над 400 плана.
Целта на самодейността е да бъдат показани най-значимите, огромни и ефикасни ИТ планове по построяването и потреблението на осведомителни системи и решения в българските компании, предприятия и институции в народен мащаб през съответната година на осъществяване на състезанието.
В оспорвана конкуренция се включиха общо 24 ИТ плана, 9 от които са осъществени в обществения бранш с категории " Централна администрация ", " Общинска администрация " и " Образование ", а останалите 15 решения са осъществени в корпоративния бранш в компании от категории " Търговия, логистика и превоз ", " Промишленост ", " Банки и финансови институции ", " Телекомуникационни и комунални услуги " и " ИТ план в чужбина ".
Отличените тази година планове са 10, а премиите връчиха Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС); Атанас Темелков, ръководител, Държавна организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ); Стамен Янев, изпълнителен шеф, Българска организация за вложения (БАИ); Яна Топалова, заместител изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМСП); Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините (НСОРБ); Огнян Траянов, ръководител на УС, Българска асоциация по осведомителни технологии (БАИТ); Георги Шарков, Изпълнителен шеф, Европейски софтуерен институт ・Център Източна Европа; Румен Банов, представител на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ); Никола Няголов, шеф " Технологии и интервенции " в ITNL Bulgaria и Владимир Владков, основен редактор на Computerworld България.
В категорията “Транспорт и логистика “ се показа най-добре организация водач в региона на медиите, новите технологии и търговията в пътнически зони - Lagardere Travel Retail с план за цифровизация на инструментите за оценка на обектите, ръководени от компанията и приложение за надзор и автоматизиране на поръчката на артикули.
Топалова акцентира значимостта на наградената, която усилва продуктивността и успеваемостта на чиновниците, улеснява събирането на данните, подсигурява проследяемост на информацията. „ И не на последно място – заобикаля се безкрайното разпечатване на описи и информации, заобикаля се разнасянето на големи папки, тъй като цялата информация е на монитора на компютрите – това пести време на чиновниците и те могат да се концентрират върху действия, които носят добавена стойност на бизнеса “, съобщи зам. изпълнителният шеф на ИАНМСП, след което добави, че планът има преимущества и от позиция на опазването на околната среда: „ От друга страна – употребява се по-малко хартия, а това значи, че пазим и природата, спасявайки десетки дървета от изсичане “, означи Топалова.
Тя акцентира също, че наградената разработка води към бъдещето - към онази Европа на цифровата промяна, моторът на която са сходни планове и младите екипи, които ги осъществят. „ Дигитализацията трансформира на практика всяка човешка активност - метода по който поддържаме връзка и си взаимодействаме, пътуваме, работим, произвеждаме артикули или използваме услуги, както и метода, по който използваме ресурсите. Подобни конгреси, които отличават положителните планове и практики и промотират изгодите от другарството сред индивида и технологиите, са сериозен тласък както за ИТ експертите, които са моторът към цифровото бъдеще, по този начин и за потребителите на достиженията в тази област “, добави зам.изпълнителният шеф на ИАНМСП.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР