София. За нас е голяма чест днес да приемем делегация

...
София. За нас е голяма чест днес да приемем делегация
Коментари Харесай

Председателят на парламента Цвета Караянчева: С Иван Брайович разговаряхме най-вече по темата за Западните Балкани и присъединяването на Черна гора към ЕС

София. За нас е огромна чест през днешния ден да приемем делегация от Народното събрание на Черна гора. Разговаряхме най-много по тематиката за Западните Балкани и присъединението на Черна гора към Европейски Съюз. Това сподели на брифинг ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева след срещата ѝ с ръководителя на Скупщината на Република Черна гора Иван Брайович, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Като ръководители на Съвета на Европейски Съюз в идващите 6 месеца ще създадем стъпка в посока да помогнем на Черна гора да отвори трите процедури, които би трябвало да продължи да съблюдава, с цел да влезе в Европейски Съюз. От своя страна потърсихме поддръжка за нашата кандидатура за секретариата ПСЮИЕ в България и получихме увещание, че ще ни поддържа “, съобщи Караянчева. По думите ѝ една от главните задания на българското председателство е приобщаване на Западните Балкани към Европейски Съюз.
„ Ще продължим да работим дружно на парламентарно равнище с групите за другарство с Черна гора и с българския парламент. Надявам се, че тези срещи ще бъдат извънредно потребни и значими за развиването на нашето съдействие “, сподели още Цвета Караянчева.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР