София. За мен е истинска чест в този велик за

...
София. За мен е истинска чест в този велик за
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: За мен е истинска чест в този велик за българите ден да открием паметник на Махатма Ганди, на който ще се радват поколения българи

София. За мен е същинска чест в този популярен за българите ден да открием монумент на Махатма Ганди, на който ще се радват генерации българи. Това сподели пред публицисти президентът на България Румен Радев на публична гала по разкриване на паметника на Махатма Ганди в Южен парк-София, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ В днешния празничен ден, в които означаваме 133-годишнина на Съединението на Княжество България с Източна Румелия за мен е чест да участвам на още един празник разкриване на монумент на великия Махатма Ганди “, сподели Радев.
Според него той способства за голямото дело за развиването на Индия и неговата битка против колониалното насилничество и това е причина за дълбокото удостояване на Махатма Ганди. „ Апостол на ненасилието, идеолог на независимостта на Индия, Махатма Ганди е прочут с великата си душа “, сподели още Радев. По думите му самоуверено можем да кажем, че той е естественият компас на Идния, и за това тя е измежду е най-големите плуралистични страни. „ Неговите хрумвания и учения съдържат универсални техники, карат ни да бъдем по-добри, да гледаме към бъдещето “, изтъка още българският президент. Той изясни, че всичко това му подрежда място до най-светлите и хуманни мислители в света. „ Щастлив съм, че на днешния популярен за България ден означаваме точно Махатма Ганди. За мен е същинска чест през днешния ден да открием този монумент, на който ще се радват генерации българи. Поклон пред великото дело на Махатма Ганди “, сподели още Радев.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР