София. За да сме силни като българи, трябва да се

...
София. За да сме силни като българи, трябва да се
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Младите хора трябва да пренесат в бъдещето заветите на Васил Левски

София. За да сме мощни като българи, би трябвало да се върнем обратно в историята, тъй като там е нашето очакване, там е нашият подвиг. Благодаря ви, че с толкоз жар и възторг отстоявате изконните български полезности, че живеете освен с историята, само че желаете да придвижите тази история в своето бъдеще. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на Седмата районна среща на клубовете „ Млади възрожденци “ от област Видин, отдадена на 180 години от рождението на Васил Левски, оповестиха от прессекретариата на президента .
„ Малка България след пет века иго е намерила сили да направи своето възобновление, своя подем, да напише своите книги по манастири и да възроди учебното заведение “, сподели в словото си Илияна Йотова и означи, че в България надали има по-родолюбива организация от Общонародния комитет " Васил Левски ", която да е обвързвана толкоз мощно с българщината, да има такава история и бъдеще.
Вицепрезидентът акцентира, че в заветите на Васил Левски, са възпитавани нашите баби и дядовци, нашите татковци и майки. „ Разчитам, че вие, децата, ще придвижите това в бъдещето. Защото Левски искаше това, което сте вие през днешния ден. Вие сбъднахте неговите фантазии – да живеем в свободна страна, в която няма разлика сред етноси, сред религии, всички дружно да се борим за една демократична и свободна страна “, добави Илияна Йотова.
Пред публицисти вицепрезидентът прикани планът за Закон за Великите остарели столици да бъде признат от Народното събрание и той да указва по-прецизно кои градове в България да бъдат включени в него. В отговор на въпрос, за какво Видин не е включен в Закона като остаряла столица на България, Илияна Йотова съобщи, че няма страна в Европа, която да няма признат подобен закон за своите остарели градове и столици и България е закъсняла с неговото приемане. „ Плюсовете за включените в Закона остарели столици ще са огромни като благоустрояване, поддържане на културно-историческото завещание, възобновяване на пътната инфраструктура в тези градове и влизането им в европейската културна съкровищница “, добави вицепрезидентът.
По-рано през днешния ден вицепрезидентът прегледа индустриалната база на фабрика " Крос " ООД във Видин и се срещна с управата на фабриката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР