София. За БСП сигурността на хората е най-важна, за ГЕРБ

...
София. За БСП сигурността на хората е най-важна, за ГЕРБ
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: За БСП сигурността на хората е най-важна, за ГЕРБ явно не е

София. За Българска социалистическа партия сигурността на хората е най-важна, за ГЕРБ обаче очевидно не е. Фактите демонстрират, че в Алтернативния ни бюджет ние сме заложили за сигурността 1,40% от Брутният вътрешен продукт, до момента в който ГЕРБ оферират по-малко от 1,20%, за разлика от предходната година, когато бе реализирана 1,28%. Съдете сами за кого сигурността на хората в страната ни е по-важна – за нас или за тях? Това съобщи съпредседателят на Съвета по външна политика и интернационална активност, сигурност и защита към Народно събрание на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров по време на полемика по Алтернативния бюджет на левицата в региона на сигурността и защитата, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Според Атанас Зафиров в областта на сигурността към този момент става въпрос за оцеляване.
„ С Алтернативния ни бюджет ние желаеме да покажем на обществото, че индивидът е комплициран в центъра на вниманието ”, изясни Зафиров. По думите му обвиняванията, че Българска социалистическа партия надали не били милитаристи, са безусловно несъстоятелни, тъй като животът и здравето на военнослужещите са от основно значение за левицата. „ За кое сме милитаристи? За това, че желаеме нашите момчета като летят, да не се опасяват за живота си, че желаеме нашите парашутисти, когато скочат, да бъдат сигурни, че ще кацнат и запазят здравето и живота си или за това, че желаеме моряците ни да са сигурни, че ще се върнат назад на брега невредими? ”, попита Зафиров.
„ За Българска социалистическа партия всички браншове в страната са значими - и образованието, и опазването на здравето, и всички останали. Който обаче не съумява да се оправи с проблемите, като ръководещ страната – да си върви ”, безапелационен бе той.
„ В Държавна организация „ Разузнаване ” има доста по-голям недокомплект от този в армията ни, а средствата са извънредно незадоволителни. Хората, работещи там главно работят зад граница. Един нов чиновник в организацията постъпва със заплата, която е толкоз незадоволителна, че няма да я разясня, а освен това за него има огромни условия за заемане на служба. А в случай че той замине зад граница, автоматизирано заплатата му се понижава с малко под 50% ”. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” и зам.-председател на Комисията по сигурността и член на Комисията по защита в Народно събрание Славчо Велков по време на полемиката. По думите му никой не желае да върви в организацията, изключително в така наречен „ горещи точки ” по света. „ На тези хора през декември им се дават един-два милиона, те оцеляват до към март месец и след това не престават същите страдания ”, изясни още той и добави, че точно тези хора работят в региона на антитероризма. „ В бюджета на държавното управление финансовите разноски за организацията са едвам 800 000 лева ”, уточни също той.
„ Основният проблем в системата на сигурността е недофинансирането, както на Министерство на вътрешните работи, по този начин и на армията ни и това е от 2010 година насам. В основата на всичко е човешкият фактор и нашите старания са ориентирани първо към него. Ние предлагаме нарастване на заплатите им. Предлагаме също и гарантиране на естествени условия за действие на системата за сигурността ”, съобщи по време на полемиката националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” и зам.-председател на Комисията по защита към Народно събрание Николай Цонков.
В полемиката участваха и народни представители от „ Българска социалистическа партия за България ”, специалисти по сигурност, специалисти по защита, командири на разнообразни елементи в Българската войска, специалисти, взели участие в правенето на Алтернативния бюджет в частта за сигурността и защитата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР