София. Вярвам, че страната ни ще остави у папа Франциск

...
София. Вярвам, че страната ни ще остави у папа Франциск
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Вярвам, че страната ни ще остави у папа Франциск спомен за добри хора, толерантни и миролюбиви

София. Вярвам, че страната ни ще остави у папа Франциск спомен за положителни хора, толерантни и миролюбиви. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който посрещна на българска земя Негово Светейшество папа Франциск. Българският министър председател първи приветства Светия отец с добре пристигнал у нас, а четири деца в национални носии му подариха цветя. Това оповестиха държавната осведомителна работа . Министър-председателят и папа Франциск следва да проведат среща, на която се чака да бъде разисквано положителното положение на откритите връзки и разговор сред България и Светия трон, както и тяхното активизиране през последните години.
„ Аз съм набожен човек, българинът е набожен човек. Радвам се и благодаря на всички българи, за разбирането и за тази опция, да посрещна един от знаците на вярата за актуалния свят - Негово Светейшество Папа Франциск. Вярвах, че той ще одобри поканата да посети България, имам вяра, че страната ни ще остави в него спомен за положителни хора, толерантни и миролюбиви “, съобщи министър-председателят Борисов. По думите му визитата на папа Франциск е огромна реклама за България то фактът, че за повторно папа посещава страната ни значи че демократичните процеси са необратими. Според премиера Борисов апостолическото посещаване на папа Франциск е висока чест за България, вдъхновяващо обръщение и поддръжка за мира в района и света.
Мотото, под което минава визитата на Светия отец у нас, е „ Мир на земята “. Папа Франциск дойде в България с папска свита от 35 души – най-висши представители на Светия Престол. Нивото на делегацията от Ватикана е още по-високо от нормалното за такива визити. Това е 29-ото апостолическо пътешестване на папа Франциск, откогато е определен за глава на Римокатолическата черква.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР