София влезе в червената зона по разпространение от COVID-19. Това

...
София влезе в червената зона по разпространение от COVID-19. Това
Коментари Харесай

София вече е в червената зона по разпространение на COVID-19

София влезе в алената зона по разпространяване от COVID-19. Това не е добре. Това заяви във Facebook математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов.

Прогнозата му е за отрицателно развиване на обстановката.

" Виолетовото пораства. В тези области човек към този момент би трябвало да е по-внимателен. От друга страна, по време на пиковите стойности на предходните две талази, тази карта беше напълно виолетова. Което демонстрира, че ситуацията може и да не е спокойна, само че още не е доста неприятна " , проучва той.

По отношение на 14-дневната заболеваемост Витанов предвижда, че тя ще бъде " от алена по-червена ", като скоро различен цвят на картата няма да се появи. Той прецизира, че все още базовото репродуктивно число е 1,118, като обсегът на болестта продължава да се уголемява.
 Снимка 546733
Източник:

По негови данни базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.118.

Математикът проучва протичащото се в последните дни - броят на записаните случаи съвсем не пораства, а смъртността се усилва много. Изводът съгласно него е, че даже да сме със признаци, само че да не се записваме като болен, математиката ще хване този развой.

Относно заболеваемостта по възрастови групи специалистът уточни следното: " От възрастовата група до 49 години се върнаха със признаци от отмора, тестваха се у дома, излязоха позитивни и много от тях не се записаха. Но Витанов спипа това развиване в точния момент, нали по този начин. И в този момент виждате и вие, по какъв начин го спипа. Нали се сещате, че като има тези данни, Витанов може да дефинира и какъв брой инфектирани със признаци се крият и не се записват ".

По негови прогнози в пика на четвъртата вълна ще се доближи цената от 500 000 регистрирани случая.
 Снимка 546732
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР