София Владимирова. Сн.: бТВ Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва

...
София Владимирова. Сн.: бТВ Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва
Коментари Харесай

СЕМ поиска да регулира и интернет


София Владимирова. Сн.: бТВ

Съветът за електронни медии (СЕМ) би трябвало да контролира и онлайн медиите, защото през тях минават " рисковите феномени ", които не се следят при обичайните средства за информация.

Тази теза отбрани ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова в четвъртък пред бТВ, ден откакто бе избрана отново на поста за втори мандат.

" Законът за радиото и малкия екран е много тясна дреха, регулацията би трябвало да се трансформира дружно със своя бранш. В момента се получава свръхрегулация при радиото и малкия екран, а онлайн пространството стои напълно отвън регулация, а в действителност рисковите феномени да минават тъкмо оттова ", разяснява тя.

Запитана дали това значи, че Съвет за електронни медии прави поръчка за разширение на пълномощията му в тази посока, Владимирова отвърна: " Вече умерено мога да кажа, че отговорът е " да ". Не става въпрос за цензура, както настоявам, че няма цензура върху радио и телевизионните оператори – има регулация. "

Според нея " в интернет хората възприемат информацията като фастфууд ", което е изключително обезпокоително да вземем за пример по здравните тематики.

" В обичайните медии доста мъчно можеш да видиш отрицателни феномени като дезинформация и език на омразата ", заключи ръководителят на Съвет за електронни медии.

Владимирова цитира и разбор на съвета от ноември м.г., съгласно който " най-много през политическото говорене минава езикът на омразата ".

" Моят зов към вашите посетители е да си дават сметка за голямото въздействие, което имат над аудиторията. Хората одобряват този метод на говорене за естествен ", добави тя с уточнението, че най-вече отрицателни феномени са регистрирани в партийните малките екрани, само че напоследък се следило известно " обиране на говоренето ".

От думите й стана ясно още, че от Българска социалистическа партия към момента не са подали публично документи за регистрация на от дълго време обявения от партията ефирен канал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР