София. Възможностите за задълбочаване на отношенията между България и Ливан

...
София. Възможностите за задълбочаване на отношенията между България и Ливан
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева обсъди с ливанския министър Джебран Басил възможностите за задълбочаване на отношенията между България и Ливан

София. Възможностите за задълбочаване на връзките сред България и Ливан разискаха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република Джебран Басил. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Цвета Караянчева означи дългогодишните обичаи на другарство и взаимноизгодно съдействие сред двете страни и добави, че това е причина за по-нататъшното развиване на двустранните връзки и обогатяването им с нови сфери на взаимоотношение.
Председателят на Народното събрание поздрави госта за съставяне на държавното управление и пожела сполучливо справяне с провокациите, които стоят пред страната. " В сложното време, в което живеем, би трябвало да предлагаме на нашите жители успокоение и непоклатимост ", съобщи Цвета Караянчева. Тя уточни, че от 2000 година не е имало среща сред ръководителите на двата Народното събрание и насочи покана ливанският ѝ сътрудник, отпред на парламентарна делегация, да посети България.
Министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република Джебран Басил акцентира, че връзките сред двете страни би трябвало да бъдат разширени и задълбочени и за това няма спънки. " Тук, както и в Ливан, си съжителстват разнообразни култури, ние имаме доста общи неща, а в политиката сме изправени пред едни и същи опасности ", съобщи той и уточни измежду тези опасности тероризма. Джебран Басил означи, че двете страни могат да си сътрудничат в стопанската система, вложенията, туризма, културата. Министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република съобщи, че ще съобщи поканата ръководителят на ливанския парламент да посети България и изрази вяра това да бъде нова епоха в връзките сред двете страни.
На диалога беше очебийно смисъла на междупарламентарното съдействие сред България и Ливан и на връзките сред групите за другарство в двата Народното събрание.
В срещата участваха ръководителят на Групата за другарство България – Ливан Мария Илиева и народните представители Имрен Мехмедова и Полина Христова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР