София. Възможностите за сътрудничество с националните парламенти, предстоящото българско председателство

...
София. Възможностите за сътрудничество с националните парламенти, предстоящото българско председателство
Коментари Харесай

Димитър Главчев и Мария Габриел обсъдиха сътрудничеството с националните парламенти и европейската перспектива на Западните Балкани

София. Възможностите за съдействие с националните парламенти, идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и европейската вероятност на Западните Балкани разискаха ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев и еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.
Председателят на Народното събрание поздрави Мария Габриел за назначението й на поста еврокомисар по цифровизацията и акцентира, че нейният сектор е извънредно значим. В сферата на дигитализацията има необятни хоризонти, които могат да бъдат оползотворени и да донесат изгоди за всички европейски жители, добави Димитър Главчев.
Мария Габриел означи, че ще работи за усилване на връзките сред Европейската комисия и националните парламенти по тематиките, свързани с дигитализацията. Тя акцентира, че следва да бъде призната обновената европейска тактика за киберсигурност, по която към този момент има квалифициран сериозен законодателен пакет на общоевропейско равнище. Мария Габриел изрази подготвеност да показа тактиката пред народните представители в българския парламент.
Националните парламенти и европейските институции се стремят да намерят салдото по тематиките от общоевропейски темперамент, акцентира Димитър Главчев. По думите му резултати може да има единствено, в случай че се работи интензивно и се води градивен разговор.
Сред целите на новия български еврокомисар са цифровият обединен пазар и стъпките за възстановяване на свързаността на страните от Западните Балкани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР