София въвежда “зелен коридор” за пазаруване за гражданите над 65

...
София въвежда “зелен коридор” за пазаруване за гражданите над 65
Коментари Харесай

София въвежда зелен коридор за пазаруване на възрастните

София вкарва “зелен коридор” за извършване на покупки за жителите над 65 години, разгласи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. Единствено те ще могат да посещават магазините във времето от 10 до 12 часа на обяд. Друга мярка планува малолетните деца да не могат да посещават моловете, в случай че не са съпроводени от родителите си.

" Посещенията в молове на малолетни деца без пълновръстен компаньон се не разрешават от на следващия ден, 7 ноември. Това е решение на софийския действен щаб, което обсъдихме и с управленията на огромните търговски обекти ", посочи Фандъкова.

От думите ѝ стана ясно, че столичните ДКЦ-та ще облекчат огромните лечебни заведения и ще се включат в прегледите на жители, които имат грипоподобните признаци.

" Предложих преди два дни на министъра на опазването на здравето, с цел да можем да помогнем на хората, които се нуждаят от обзор и да разтоварим огромните софийски лечебни заведения от пациенти, които имат леки признаци и се нуждаят от лекуване у дома. С решение на софийския щаб възложихме на шефовете на ДКЦ-а в границите на седмица да обособят зони за клинични прегледи ", сподели още Фандъкова.

Тя посочи, че екип от доктор, здравна сестра или лаборант ще правят обзор и при потребност ще вършат кръвни проучвания и антигенен тест. Пациентът би трябвало авансово да е разговарял с персоналния си доктор, с цел да има направление за нужните проучвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР