София. Върховният административен съд (ВАС) избра своите представители за делото

...
София. Върховният административен съд (ВАС) избра своите представители за делото
Коментари Харесай

Върховният административен съд избра представителите си за делото по жалбата на Методи Лалов, който оспори изборите за новия състав на ВСС

София. Върховният административен съд (ВАС) избра своите представители за делото по жалбата на Методи Лалов, който оспори изборите за новия състав на Висшия правосъден съвет (ВСС), поради възможна неустановеност на електронния избор. При инцидентен избор в наличието на осемте ръководители на отделения на Върховния административен съд бяха изтеглени имената на съдиите Любомир Гайдов и Илиана Славовска. Това оповестиха от Върховен административен съд. Изборът бе извършен в кабинета на Председателя на Върховен административен съд Георги Колев. От листата на съдиите за избора бяха оттеглени съдиите, които имат заповеди за отпуск за идващите две седмици, както определената за член на професионалната квота на идващия Висш съдебен съвет арбитър Атанаска Дишева и номинирания Николай Гунчев.
Процедурата във Върховния административен съд се организира откакто през вчерашния ден инцидентен избор във Върховния касационен съд уточни трима от състава – гражданските съдии Зоя Атанасова и Бойка Спасова и ръководителката на Търговската гилдия Дария Проданова.
В жребия участваха имената на 79 магистрати от всичките 90 съдии във Върховен административен съд. С предписание на Георги Колев от инцидентния избор бяха изключени общо 14 съдии.
Сега след комплектуването на състава би трябвало да бъде определен ръководител и докладчик и да насрочи делото в намерено съвещание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР