София. В София Тех Парк ще се проведе знаковата конференция

...
София. В София Тех Парк ще се проведе знаковата конференция
Коментари Харесай

В София Тех Парк ще се проведе конференция в сектор образование на Българското председателство на тема „Educate to create: от дигитални ползватели към дигитални създатели“

София. В София Тех Парк ще се организира знаковата конференция в бранш обучение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз на тематика „ Educate to create: от цифрови ползватели към цифрови основатели “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката .
Във форума ще вземат участие над 350 души – представители на национални и европейски институции, политици, педагози, студенти, иноватори, представители на бизнеса и неправителствения бранш и откриватели.
Старт на събитието ще бъде даден от зам. министър-председателя на България Томислав Дончев, министъра на образованието и науката на България Красимир Вълчев, и еврокомисаря по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наварачич. Европейският комисар за цифрова стопанска система и общество Мария Габриел, министърът на образованието на Полша Анна Залевска и ръководителят на комисията по обучение на Европейския парламент Петра Камереверт ще открият втория ден от събитието.
Сесиите по време на конференцията ще бъдат ръководени от интернационалните специалисти в региона на образованието и водачи от света на политиката, бизнеса и научните проучвания.конференцията ще сложи фокус върху незабавната нужда от повишение на главните и цифровите умения и върху нуждата от качествено обучение за всички по естествени науки, технологии, инженерни науки, математика, предприемачество (STEM и STEAM).Дискусиите ще се съсредоточат върху подготовката на учителите, съдействието с бизнеса и ролята на родителите и неофициалното обучение.
Сред тематиките на конференцията е и развиването на политиките на европейско ниво, в това число прегледа на Рамката за основните компетентности от 2006 година, Европейския цифров учебен проект за деяние и Пакета за модернизиране на образованието.
Конференцията, проведена от Министерството на образованието и науката и генерална дирекция " Образование " на Европейската комисия, ще бъде предшествана от еднодневна среща на работната група на Комисията по цифрови умения и компетентности на 19 април в НДК.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР