София. В Регионалния исторически музей ще бъдат представени инсталациите Разкази

...
София. В Регионалния исторически музей ще бъдат представени инсталациите Разкази
Коментари Харесай

София: В Регионалния исторически музей ще бъдат представени инсталациите Разкази и Съзвездни букви

София. В Регионалния исторически музей ще бъдат показани инсталациите " Разкази " и " Съзвездни букви ". Автор е образният актьор Христо Гелов. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Официалното разкриване е от 19.00 часа през днешния ден в Централното предверие на Музея (пл. " Бански " 1). Изложбата ще продължи до 19 май 2018 година
Проектът, представящ инсталациите " Разкази " и " Съзвездни букви ", се реализира взаимно от Регионалния исторически музей – София и съдружие " Толкова близо, толкоз надалеч ". Двете творби са дело на образния актьор Христо Гелов, който живее и твори в Испания.
Интерактивната апаратура " Разкази " се концентрира върху човешките истории и ориси, които витаят на всички места към нас. Всеки клиент може да премине през инсталацията и да послуша " прелитащите " истории. Те се нашепват чрез звуковете на допрените камбанки и чанове, наброяващи общо 170.
Видео инсталацията " Съзвездни букви " се прожектира непосредствено върху един от куполите в Централното предверие на Регионалния исторически музей – София. Тя носи концепцията за вдигащия се към небето взор, който преоткрива звездните ориентири и се пробва да разбере накъде ни упътват те в този момент.
Това е вторият план, отдаден на модерно изкуство, който Регионалният исторически музей – София и съдружие " Толкова близо, толкоз надалеч " осъществят дружно. През 2017 година в Музея гостуваха 17 немски художници по плана " Фрагментирани истории: София/Берлин ".
Сдружение " Толкова близо, толкоз надалеч " се занимава с реализацията на креативен образни планове. Основната му цел е да разпространява актуалното българско изкуство както в чужбина, по този начин и в България.
Христо Гелов работи в региона на аудиовизуалните медии и градското пространство. Цели да " хуманизира " околната среда в града и да предложи различни артистични гледни точки. Той употребява необятна гама от образни информационни техники: краткотрайни ефимерни акции, интервенции в градското пространство, видео мапинг, кинетични съоръжения и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР