София. В рамките на съботния ден в района на отряд

...
София. В рамките на съботния ден в района на отряд
Коментари Харесай

Три спасителни акции бяха проведени в района на отряд ПСС-София

София. В рамките на съботния ден в региона на отряд ПСС-София се организираха три избавителни акции - в региона на „ Златните мостове “ на Витоша, в региона на „ Щъркелово гнездо " и сред с. Железница и Плана планина.
Района на „ Щъркелово гнездо “:
В рамките на съвсем два дни, от 13 юли, в региона на „ Щъркелово гнездо “ се организира огромна акция по търсене на възрастен мъж. Мъжът не е могъл да потърси помощ, защото е изгубил обсег на телефона си. Първоначално в акцията са взели участие екипи на полицията, пожарната, дирекция „ Сигурност “ на Столична община. Екип на ПСС от 4 души се е присъединил в издирването на 14 юли. Мъжът е открит жив, в положително здравословно положение, поради прекараната цяла нощ навън.
Района на „ Златни мостове “:
В рамките на съботния ден ПСС са оказали подпомагане на млад мъж, счупил крайници си в региона на „ Златните мостове ". За Агенция „ Фокус “ планинският избавител Павел Павлов разяснява, че регионът на „ Златните мостове ", по-конкретно Морените, не е място за преход в планината. „ Това е особено обучение, естествена забележителност, със своята хубост, само че не е място за разходки. Районът е друг, добре е да се заобикаля “, добави Павлов и посъветва хората, отправили се към планината, да се разхождат единствено по маркираните пътеки.
Село Железница и Плана планина:
Планинската работа са се отзовали и на сигла, при който е трябвало да бъде оказана помощ за събаряне на мъж до асфалтов път. Мъжът се е намирал село Железница и Плана планина. Когато спасителите отишли на мястото мъжът е бил умрял. ОТ ПСС прецизираха за „ Агенция „ фокус “, че в тази ситуация не става дума за случай, обвързван с планината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР