София. В рамките на официалното посещение на президента Румен Радев

...
София. В рамките на официалното посещение на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Подписано е споразумение между България и Азербайджан за откриването на директна въздушна връзка между Баку и София

София. В рамките на формалното посещаване на президента Румен Радев в Азербайджан в интервала 12 - 14 октомври 2017 година по време на срещата сред президента на Азербайджан Н. Пр. Илхам Алиев и президента на България Н. Пр. Румен Радев е реализирано съглашение по отношение на откриването на директна въздушна връзка сред Баку и София. Това оповестиха от пресцентъра на Посолството на Азербайджан . Директните самолетни полети Баку - София - Баку ще се реализират от 16 януари 2018 година от азербайджанската ниcкотарифна самолетна компания “Buta Airways ”, дъщерна компания на националния транспортьор Азербайджански авиолинии (AZAL). Върху логото на компанията е митичната свещена птица симург, изобразена във формата на обичайния азербайджански орнамент бута, който символизира огъня.
Като понижава дистанцията сред Баку и София, този полет ще изиграе значима роля за свързването на хора, хрумвания, артикули и услуги сред нашите страни и по този метод ще способства за развиването на бизнес и икономическите връзки. Директните полети ще служат за цел да разпространяват туризма и да усилят броя на азербайджанските туристи, които избират България като нова туристическа дестинация и назад. Фактически България е първата дестинация в Европейския съюз, където “Buta Airways ” ще реализира първия си пряк полет. Също по този начин е алегорично, че “Buta Airways ” е първия ниcкотарифна самолетна компания отвън Европейския съюз, пътуващ до София.
На 7 декември 2017 година - Международния ден на гражданската авиация, от 12.00 часа в зала „ София Гранд “ в хотел „ Маринелa ” (бул. „ Джеймс Баучер “ №100) ще се организира презентация за показване на директната въздушна връзка Баку - София и туристическия капацитет на Азербайджан в България, да се запознае с локални туристически организации и туристически оператори и да им показа опциите, които дава откриващия се пряк полет. На събитието ще бъде показана презентация по отношение на директната въздушна връзка Баку - София и презентация по отношение на туристическия капацитет на Азербайджан, последвана от опцията да се основат контакти с азербайджанските сътрудници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР