София. В присъствието на вицепремиера и министър на външните работи

...
София. В присъствието на вицепремиера и министър на външните работи
Коментари Харесай

В присъствието на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева днес беше валидирана юбилейна марка, посветена на 15-ата годишнина от членството на България в НАТО

София. В наличието на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева през днешния ден беше валидирана юбилейна марка, отдадена на 15-ата годишнина от участието на България в НАТО. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . На церемонията в Министерския съвет министър Захариева акцентира смисъла на Северноатлантическия алианс за сигурността и просперитета на България и посочи, че откогато през 2004 година страната ни се причисли към алианса, Брутният вътрешен продукт на страната се е нараснал повече от 3 пъти.
„ НАТО не е единствено боен съюз. НАТО е на първо място политически съюз, съюз за сигурност, за мир, съюз на страни, които са сходно мислещи, алианс на демократични страни, като единствената му цел е опазване на сигурността, мира демокрацията и просперитета “, съобщи Екатерина Захариева.
Външният министър на България акцентира и, че точно през днешния ден Народното събрание ратифицира Протокола към Северноатлантическия контракт по отношение на присъединението на Република Северна Македония.
„ Имаме доста мотиви за горделивост и за наслада през днешния ден, тъй като от 2004 година, когато станахме съдружници в НАТО, ние поредно и трайно, всички държавни управления, сме отстоявали, че най-хубавият метод за мир, разцвет, сигурност в района ни е политиката на отворените порти на НАТО “, съобщи министър Захариева.
Валидирането на юбилейна пощенска марка е част от одобрения Национален проект от начинания за отбелязване на 15-та годишнина от участието на България в НАТО и 70-та годишнина от основаването на Организацията на Северноатлантическия контракт, които се навършват през 2019 година Художник на марката е Николай Младенов.
В церемонията по валидирането на юбилейната марка участваха още министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, основният изпълнителен шеф на „ Български пощи “ Деян Дънешки, някогашният министър на външните работи Соломон Паси.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР