София. В нощното шкафче на кмета на Септември са открити

...
София. В нощното шкафче на кмета на Септември са открити
Коментари Харесай

Прокурор Иван Гешев: В нощното шкафче на кмета на Септември са открити справки на ДАНС, касаещи местните избори от 2015 г.

София. В нощното шкафче на кмета на Септември са открити информации на ДАНС, касаещи локалните избори от 2015 година Това сподели административният началник на Специализирана прокуратура Иван Гешев по отношение на вчерашната акция в Община Септември по отношение на данни за осъществени корупционни закононарушения от страна на кмета на общината Марин Рачев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Предвид установени от през вчерашния ден до през днешния ден и събрани данни у доказателства от през вчерашния ден до през днешния ден някои публични реакции в Община Септември са елементарно обясними и предвидими. В нощното шкафче на кмета се откриха информации от ДАНС, съгласно мен няма законово пояснение за какво се намират там. Тези информации касаят локалните избори от 2015 година за кметове и общински съветници “, разяснява Гешев и посочи, че в тях се съдържа информация за извършени дейности от ДАНС по направление пазаруване на гласове. „ Явно с чисто научна цел бъдещият тогава кмет на Община Септември е събирал информация, с цел да увеличи общата си просвета. Допълнително се откри следващият бележник, в част от който се намират и бележки, разценки - хората очевидно не престават да пишат, вместо да помнят, за всяка компания, която считаме да ревизираме “, изясни той и добави, че за тези компании има индикации, че са свързани с родословното дърво на кмета на Община Септември. „ Чрез които, евентуално споделям, е източвана Общината, разказани са компаниите, суми на публични поръчки, облаги и всевъзможни други съкращения, които ще бъдат изяснявани “, сподели още той. „ Радвам се, че извършените дейности, макар че на кмета беше известно, че нещо се прави в Специализираната прокуратура, протекоха с задоволително равнище на секретност. Явно той се е подготвял и е получавал препоръки за идните ни дейности. За това осъждам, че персонално в известната към този момент втора братовчедка на кмета се откриха опорни точки – при въпрос еди-какъв си да се дава отговор по избран метод при вероятно идни неподходящи бъдещи последствия за развиваната от тях активност. В това няма нищо неприятно, хората се приготвят, това не е закононарушение “, разяснява Иван Гешев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР