София. В Националния учебен център на БЧК в Лозен представители

...
София. В Националния учебен център на БЧК в Лозен представители
Коментари Харесай

Стартира пилотното обучение на екипи на Червения кръст от цял свят за работа при бедствия

София. В Националния образователен център на БЧК в Лозен представители на 24 национални сдружения на Червения кръст и Червения полумесец вземат участие в Глобално образование за съгласуваност, оценка и обмисляне по време на бедствия. Това оповестиха от пресцентъра на БЧК . То ще завърши на 15 май и е част от дейностите по двегодишния план „ Доброволци на Европейски Съюз за филантропична помощ: Техническа помощ и създаване на потенциал “, финансиран от Европейския съюз и реализиран от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец /МФЧК/ЧП/ взаимно с националните сдружения на Червения кръст от Австрия, Италия, Холандия и България.
Целта е членовете на екипите за деяние при бедствия да бъдат готови да реализират ефикасна съгласуваност, да се срещнат с нужните принадлежности и запаси за осъществяване на съответна оценка, обмисляне на интервенция и подкрепяне на национално сдружение в първата фаза на бедствието.
Проектът „ Доброволци на Европейски Съюз за филантропична помощ: Техническа помощ и създаване на потенциал “ е поредна стъпка към разширение на съдействието сред МФЧК/ЧП и Европейски Съюз в филантропичната област.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР