София. В момента тече 14-дневен срок за промени в Наредба

...
София. В момента тече 14-дневен срок за промени в Наредба
Коментари Харесай

Зам.-министър Вергиния Кръстева: Правим промени в Наредба №5 по искане на биопроизводителите

София. В момента тече 14-дневен период за промени в Наредба № 5 за използване на разпоредбите на биологично произвеждане. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева по време на среща с представители на биологичните асоциации, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Тя посочи, че крайният период, в който могат да подадат мнения по Наредбата, е 18 април. „ Създали сме нужната организация и ще създадем всичко допустимо обнародването ѝ да стане в границите на месец април “, посочи Кръстева.
За угаждане настояванията на сектора и за бистрота на дейностите ще бъда основан и съвет по биологично земеделие.
Биопроизводителите упорстват процедурата за контрол на контролиращите лица да бъде транспарантна. По този въпрос Вергиния Кръстева разгласи, че тя ще бъде оповестена на уеб страницата на МЗХГ. Сред другите претенции на сектора беше и да се изготви систематизиран разбор, в който да се показва какъв брой контролиращи лица са тествани от Министерството и при какъв брой са открити несъответствия. „ Това можем да го създадем, тъй като подобен отчет се показва в Европейската комисия “, сподели още тя.
По време на срещата стана ясно, че ще бъде основана и работна група, която да работи по спомагателните промени, които ще бъдат направени в Наредба № 5.
Заместник-министър Кръстева предложения представителите на биологичните асоциации да участват на идното съвещание на Консултативния съвет по зарзаватчийство и зеленчукопроизводство, който ще се организира на 22 април 2019 година в МЗХГ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР